Importación conjunta directa bolsas Comercio Justo

En 2010 es va coordinar la compra conjunta de bandoleres fabricades amb cotó certificat procedent de comerç just i agricultura ecològica.

Aquesta importació va ser un exemple de adquisició planificada de productes responsable amb els drets humans i el medi ambient.

Per a això es va triar el procediment més transparent i garantit del mercat a través de productors i importadors acreditats de Comerç Just i es van coordinar les necessitats de diferents serveis de la Universitat de València que van fer l'esforç de preveure les seues necessitats de material per a l'any 2011 i agilitar el pagament als productors a través de *LaTendaUV per a poder finançar l'operació.

A causa de la les exigències de la certificació i la falta de demanda d'aquests productes, comprar productes certificats de comerç just comporta una sèrie de requisits que moltes vegades dificulten el poder fer compres amb agilitat. En concret aquesta operació va exigir una compra mínima de cotó per a fer 15.000 bandoleres. Es va comprar el cotó a cooperatives productores certificades i es van fabricar en una factoria també auditada per l'organització *Fairtrade *Labelling *Organization, totes dues de l'Índia. La importació es va realitzar a través del llavors únic importador de productes de cotó certificat existent a Espanya.

Els models fabricats van ser aquests quatre:

 

Si vols saber més sobre aquesta acció pots consultar el següent document:

DOSSIER IMPORTACIÓ BORSES COMERÇ JUST