AGRICULTURA REGENERATIVA. EL PERQUÈ, EL COM I EL QUÈ (ED. EN CATALÀ)
-5%

AGRICULTURA REGENERATIVA. EL PERQUÈ, EL COM I EL QUÈ (ED. EN CATALÀ)

EDICIÓ EN CATALÀ

FONT ROVIRA, FRANCESC / MADEO SALVÀ, NURI

35,99 €
34,19 €
IVA incluido
Editorial:
Paraninfo
Año de edición:
2022
Materia
Agricultura
ISBN:
978-84-8476-837-1
Páginas:
420
Encuadernación:
Rústica

Disponibilidad:

  • TENDA NAUEn distribuidor - Disp. en 3-4 dias
  • TENDA TARONGERSEn distribuidor - Disp. en 3-4 dias
  • TENDA BURJASSOTEn distribuidor - Disp. en 3-4 dias
  • PUBLICACIONSEn distribuidor - Disp. en 3-4 dias
  • CDIEn distribuidor - Disp. en 3-4 dias
35,99 €
34,19 €
IVA incluido
Añadir a favoritos

Font face=Calibri size=3>Aquesta obra, escrita en un llenguatge senzill, narratiu i en molts casos autobiogràfic, es pot considerar un manual pràctic que mostra com fer servir l'agricultura regenerativa.
L'agricultura regenerativa és una metodologia que aglutina una varietat de tècniques de cultiu innovadores que comparteixen un objectiu comú: restablir l'equilibri als ecosistemes agraris a través de la REGENERACIÓ dels SÒLS. Amb l'agricultura regenerativa no només beneficiem el medi ambient (segrestant carboni, fomentant la biodiversitat i evitant l'erosió i la desertificació, entre d'altres), sinó que també podem millorar la rendibilitat de les explotacions i cultivar aliments més sans. Per tant, aquest sistema té avantatges enormes per al medi ambient, l'economia i els aspectes socials.
Els autors, Francesc Font i Nuri Madeo, ambdós graduats en Enginyeria Agrícola, estan establerts a Menorca (Illes Balears) i la seva forma d'abordar l'agricultura combina una llarga tradició familiar de treball a la terra amb la seva formació acadèmica i anys d'autoaprenentatge. que els va portar a introduir amb èxit les tècniques regeneratives a diversos projectes a Catalunya, Balears i altres territoris d'Europa.
En aquesta obra, prologada pels especialistes de reconegut prestigi en aquest àmbit Darren J. Doherty i Joel Salatin, Francesc i Nuri parteixen del perquè de la seva metodologia, per seguir amb el com i posteriorment amb el què. Tres pilars bàsics per a la comprensió tant de les raons com dels procediments.
Entre moltes altres tècniques:
Aprendrem com eliminar o minimitzar el cultiu i a manejar les esmenes orgàniques.Descobrirem que els cultius de cobertura i el mulching proporcionen una protecció natural contra plagues i malalties als nostres cultius, i que el pasturatge planificat pot ser un gran aliat.Aprendrem a planificar els nostres cultius, incloent-hi patrons de plantació i sistemes de reg, així com el moviment dels nostres animals.En cas d'enfrontar-nos a plagues i malalties, que sempre estaran presents en algun grau, sabrem què fer, i gràcies a les tècniques aplicades, aquestes romandran sota control sense causar danys significatius a les nostres collites i sense haver d'utilitzar pesticides.També podrem entendre el disseny de línies clau i com podem fer-lo servir per aprofitar el recurs més important i escàs que tenim: l'aigua que cau sobre els nostres camps en forma de pluja.


Finalment, a la darrera part del l

Artículos relacionados

  • L'HORT DE CASA
    ROSELLÓ I OLTRA, JOSEP
    Actualment, bona part de la població roman completament aliena al procés de producció d'aliments. L'agroindústria funciona d'acord amb dinàmiques que allunyen cada vegada més la ciutadania de l'origen dels aliments que consumeix, una distància que no només és física, sinó que sovint és també conceptual. Els sabers tradicionals sobre com cultivar aliments bàsics per a la subsist...

    18,00 €17,10 €

  • TERRITORIOS QUE ALIMENTAN
    CALLE COLLADO, ÁNGEL / ÁLVAREZ VISPO, ISABEL
    El actual sistema agroalimentario globalizado no nos nutre. Nos rodea de hambrunas, siembra desigualdades, acumula malestares, hace inviables las pequeñas producciones agroganaderas, condena territorios al sacrificio, echa más fuego a la emergencia climática, erosiona fertilidad y demanda crecientes cantidades de agua. Nos afecta mucho y decidimos poco. Una veintena de multinac...

    22,50 €21,38 €

  • AGRICULTURA REGENERATIVA. EL PERQUÈ, EL COM I EL QUÈ (ED. EN CATALÀ)
    FONT ROVIRA, FRANCESC / MADEO SALVÀ, NURI
    Font face=Calibri size=3>Aquesta obra, escrita en un llenguatge senzill, narratiu i en molts casos autobiogràfic, es pot considerar un manual pràctic que mostra com fer servir l'agricultura regenerativa. L'agricultura regenerativa és una metodologia que aglutina una varietat de tècniques de cultiu innovadores que comparteixen un objectiu comú: restablir l'equilibri als ecosiste...

    35,99 €34,19 €

  • LAS PODAS DE LAS ESPECIES ORNAMENTALES
    GIL-ALBERT VELARDE , FERNANDO
    Esta es la nueva edición, en un solo volumen de los libros: La poda de las especies arbustivas ornamentales, publicada en 1998 y actualizada en 2006;y La poda de las especies arbóreas ornamentales, publicada por primera vez en 2001 y actualizada en 2008. Además de cambiar la estructura y presentación del libro, el texto ha sido revisado y actualizado, también se han cambiado y ...

    30,00 €28,50 €

  • TRATADO DE VITICULTURA. VOLUMEN I Y II
    HIDALGO TOGORES, JOSE / HIDALGO FERNÁNDEZ-CANO , L.
    Esta obra en su quinta edición se compone de dos volúmenes, que recoge el conocimiento técnico en todo lo referente a la historia y cultivo del viñedo a nivel mundial, aunque estando especialmente adaptada a la realidad española. Estructurada en dos tomos, comienza con la historia de la vid y su cultivo en el mundo, describiendo a continuación de forma ordenada y estructurada, ...

    134,99 €128,24 €

  • TÉCNICAS VITÍCOLAS FRENTE AL CAMBIO CLIMÁTICO
    MARTINEZ DE TODA, FERNANDO
    El objetivo de este libro es el de recoger y presentar una serie de trabajos de investigación y reflexiones, desarrollados por mi grupo de investigación en los últimos años, sobre las técnicas vitícolas disponibles para mitigar o contrarrestar los efectos negativos de las altas temperaturas y del calentamiento climático. ...

    22,00 €20,90 €